فامنیوز- یک عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی جهتدهی اعتراضات عراق بهمنظور تخریب روابط ایران و عراق را ناکام دانست و در عین حال گفت: باید مراقبت کنیم که روابطمان با عراق که دارای مبانی اعتقادی استواری است، تحتتاثیر قرار نگیرد.
جلال میرزایی در یادداشتی با عنوان «اربعین و ناآرامیهای عراق» در روزنامه اعتماد نوشت:
درحالی که در روزهای گذشته شاهد اعتراضاتی در کشور همسایه شرقی خود هستیم، باید دقت داشته باشیم که برای بررسی تحولات عراق ابتدا باید ببینیم که بستر اعتراضات چه بوده است. واقعیت آن است که این اعتراضات به هیچ عنوان تازگی ندارد و نارضایتیها بسیار بالاست. چنانکه سال گذشته نیز در جریان قطع برق در بصره شاهد اعتراضاتی بودیم که حتی به حمله به کنسولگری ایران نیز انجامید. آن زمان همچنین اعتراضات شدیدی نسبت به عملکرد دولت حیدرالعبادی وجود داشت و به این اعتبار، اعتراضات و نارضایتیها تازگی ندارد. با این همه اعتراضاتی که اخیرا شکل گرفته است، مشخصا ناشی از این بود که حدود ۳۰ تا ۴۰درصد جوانان بیکار هستند، حال آنکه عراق درآمدهای هنگفتی دارد، روزانه ۴ میلیون بشکه نفت صادر میکند و از جمعیتی بهمراتب کمتر از ایران برخوردار است. همچنین شاهدیم که سلامت سیستم اداری و اجرایی این کشور زیر سوال است و پارلمان عراق نیز با مشکلاتی روبهرو است. درمجموع به نظر میرسد این اعتراضات بهخاطر وضعیت نامساعد اقتصادی سرگرفته اما همانطور که وضعیت فعلی را دولتمردان و سیاستمداران رقم میزنند، طبیعتا اعتراضاتی که ماهیت اقتصادی دارد نیز شبیه به همه جای دنیا رنگ و بوی سیاسی به خود گرفته و پیکان آن به سوی دولتمردان نشانه میرود. همزمان بهویژه در روزهای نخست اعتراضات، برخی رسانههای خارجی سعی کردند با جهتدهی خاص به این اعتراضات، آن را به سمت انتقاد علیه ایران سوق دهند اما واقعیت این است که اگرچه در گذشته نیز اعتراضاتی نسبت به حضور ایران در عراق وجود داشت اما این مساله، هیچ ارتباطی به مراسم اربعین ندارد؛ چراکه در این مراسم نهایتا ۳ میلیون ایرانی حاضر میشوند و این خود عراقیها هستند که به مراسم اربعین علاقهمندند و حتی اهل سنت عراق و علمای اهل سنت نیز به مقدسات تشیع علاقه دارند و حرمت ائمه شیعه را نگه میدارند. البته این درست است که مراسم اربعین میتواند پیونددهنده دو ملت ایران و عراق باشد اما این رابطه به هر حال یک رابطه اعتقادی و معنوی است و جهتدهی به اعتراضات عراق بهمنظور تخریب روابط دو دولت، میسر نبود و به همین دلیل نیز درنهایت ناکام ماند. با این همه اما باید مراقبت کنیم که روابطمان با عراق که دارای مبانی اعتقادی استواری است، تحتتاثیر قرار نگیرد؛ روابطی که به لحاظ فرهنگی بسیار گسترده است. امروز شاهدیم که سالانه بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار شهروند عراقی برای زیارت و سیاحت و فعالیتهای اقتصادی و …همچنین توریسم پزشکی به ایران میآیند و نباید اجازه دهیم این روابط خدشهدار شود. در این راستا لازم است به نحوی عمل کنیم که حتی روابطمان با اهل تسنن عراق نیز بهتر شود.
برای این هدف لازم است احزاب و گروههای سیاسی از احزاب عراقی دعوت کنند همچنین لازم است مجالس دو کشور با یکدیگر تعامل داشته باشند و تجار و بازرگانان عراقی نیز با ما تعامل داشته باشند. متاسفانه گاهی از طریق برخی تریبونها طوری وانمود میشود که گویا دولت عراق توسط جمهوری اسلامی اداره میشود، حال آنکه چنین نیست و ما باید بیش از پیش مراقب رفتار و گفتار سیاسی خود باشیم.
- استانها / ایلام / پیشخوان / تيتر يك / سياست / سیاست / سیاست داخلی / سیاسی و امور داخلی / فراکسیون امید / مجلس
میرزایی: جهتدهی اعتراضات عراق بهمنظور تخریب روابط ایران و عراق را ناکام ماند

فامنیوز- یک عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی جهتدهی اعتراضات عراق بهمنظور تخریب روابط ایران و عراق را ناکام دانست و در عین حال گفت: باید مراقبت کنیم که روابطمان با عراق که دارای مبانی اعتقادی استواری است، تحتتاثیر قرار نگیرد. جلال میرزایی در یادداشتی با عنوان «اربعین و ناآرامیهای عراق» در روزنامه اعتماد نوشت: […]